۱۳۸۶/۰۶/۲۵

«قواعد گياهخواري!»


بدانيم چه مي‌خوريم- عكس از امیر (فلیکر)


در مورد گیاهخواری و در واقع احترام به حق حیات حیوانها و جلوگیری از زجر و شکنجه ی آنها برای مطامع شخصی-شکمی خود بیشتر بدانیم :


چرا بكشيم براي خوراک - جفري ال راد


فوايد گياهخواري - صادق هدايت


800 گیاه خوار مشهور جهان - وب سایت با عکس و مشخصات


وبسايت گياهخواران ايران


انجمن حمایت از حیوانات


سایت گیاهخواری


در مورد چند نوع غذای گیاهی (بدون گوشت) و ارزش غذایی ادامه مطلب را ملاحظه نمائید:


 


فهرستي از غذاهاي گياهي با پخت ساده:


سويا:


- خوراك سويا: سويا خيس‌خورده + سيب‌زميني ريز شده(30-20دقيقه سرخ شود) + قارچ خرد شده + مخلوط كمي آب، رب گوجه فرنگي و ادويه (نمك، فلفل، آويشن و ...) (10-5 دقيقه بپزد).


- كتلت سويا: پودر سويا و ادويه(در بسته‌بندي آماده در بازار) + آب + تخم مرغ (در روغن سرخ شود)


- كباب سويا، سوسيس سويا و... ( با طعم مناسب و در بسته بندي آماده)


سيب‌زميني:


- آب پز


- الويه: سيب‌زميني آب پز كوبيده شده + خيار شور رنده شده + سس مايونز + نخودفرنگي + ...


- سيب‌زميني سرخ كرده 


انواع برنج:


برنج ساده،‌ باقلا پلو، عدش پلو، كلم پلو، شويد پلو و ... در آب جوش ريخته، پس از نرم شدن آبكش مي‌كنيم و در ادامه مي گذاريم دم بكشد.


انواع خورشت ها:


- قرمه سبزي: سبزي قرمه سبزي + لوبيا + قارچ + سيب‌زميني+ ...


- قيمه: لپه + سيب زميني خرد شده + گوجه فرنگي + ...


( به اين دو خورشت مي توان سوياي شبيه گوشت در بسته بندي آماده را اضافه نمود)


 


بادمجان:


- خورشت بادمجان: بادمجان با برش طولي + گوجه فرنگي (مي گذاريم سرخ شود و سپس آب و رب و ادويه اضافه مي كنيم) همراه برنج


- كشك و بادمجان: مورد بالا به اضافه كشك و ليمو ترش و ادويه


- ميرزا قاسمي: بادمجان پخته شده را با كارد ريز ريز مي كنيم + گوجه فرنگي خرد شده + تخم مرغ + سير + ادويه


- حليم بادمجان: بادمجان را پوست كنده و در آب مي‌پزيم و خوب له مي كنيم + ادويه


حبوبات:


- لوبيا، نخود، عدس، نخودفرنگي و ... (بصورت ساده در آب پخته شوند و ادويه و ...اضافه شود- يا بصورت كنسرو آماده تهيه شوند).


- خوراك لوبيا و قارچ: پياز را در ماهيتابه نيمه سرخ مي كنيم، فلفل دلمه‌اي و قارچ اضافه مي‌كنيم و تفت مي‌دهيم و بعد لوبياي پخته شده را اضافه مي‌كنيم.


ماكاروني:


- ماكاروني (در اشكال خام مختلف): در آب جوش و كمي روغن به مدت 10دقيقه .، آبكش شود، حال مايه ماكاروني به شكل "خوراك سويا" كه در ابتدا ذكر شد در لابلاي آن اضافه شده و 30-20دقيقه بپزد.


- سالاد ماكاروني: ماكاروني غير رشته‌اي (به روش قبل پخته شود) + سس سالاد + قارچ + ادويه + ...


پيتزا سبزيجات:


خمير + پنير پيتزا + قارچ + گوجه فرنگي + نخودفرنگي +ذرت آب پزشده + فلفل دلمه اي +  ...(در فرگاز پخته شود)


اسفناج:


- برگ و دُمبرگ آب پز شوند


- مورد قبل در ماهيتابه + تخم مرغ


آش و سوپ:


- آش رشته: سبزي آش + نخود، لوبيا، عدس+ رشته آشي + آرد گندم در آب جوش پخته شود


- سوپ جو: جو پوست كنده يا پرك شده (در بسته بندي آماده) در آب جوش ريخته + قارچ + گوجه فرنگي + ...


- سوپ مخلوط: پياز + هويج + جعفري + قارچ + گوجه فرنگي + ... سوپهاي بسته‌بندي آماده(جهت طعم مطلوب) ؛ در آب جوش پخته شود


- حليم: گندم مخصوص حليم( در آب جوش پخته و كوبيده شود.( جهت سهولت پودر حليم بسته‌بندي خريداري شود)


فلافل: نخود درآب پخته شده را مي كوبيم، + آرد گندم + پياز رنده شده ؛ در روغن سرخ مي‌كنيم.


ذرت : ‌آب پز شده ...


كوكوي سبزي: سبزي كوكو خرد شده + تخم مرغ (مخلوط كرده و در روغن سرخ مي كنيم)


كوكوي سيب‌زميني: سيب زميني آب پز شده را رنده مي كنيم + تخم مرغ + ادويه و نعناع+ ... ، سرخ مي كنيم.


انواع سالاد: با سليقه خود و با استفاده از : كاهو، كلم، خيار، گوجه، زيتون، لبو، نخودفرنگي، روغن زيتون يا سس‌مايونز و ...


تخم مرغ:


نيمرو،‌ املت(گوجه‌فرنگي + تخم مرغ)، املت مخصوص (پيتزاي فقرا): پياز + گوجه‌فرنگي + فلفل دلمه اي + نخودفرنگي + تخم مرغ؛ به ترتيب در ماهيتابه در روغن ريخته شوند)


انواع ميوه‌جات: قابل استفاده به عنوان وعده غذايي


انواع خشكبار: گردو، پسته، فندق، بادام، بادام زميني، برگه هلو و زردآلو و ...


انواع كيك و بيسكويت: قابل استفاده به عنوان وعده غذايي


لبنيات: پنير، خامه، ماست، دوغ، شير، فرني و ...


-------------------------------------------------------------


ارزش غذايي برخي گياهان:


حبوبات( لوبيا، نخود، عدس و ...) + قارچ: سرشار از پروتئين


غلات( گندم، جو، ذرت و ...) + سيب‌زميني: سرشار از هيدرات كربن


خشكبار: داراي چربي مناسب، اومگا3 ، پروتئين و هيدرات كربن


تخم مرغ و شير؛ تنها غذاهاي كامل شناخته‌شده در طبيعت مي‌باشند، و هر ماده‌غذايي كه در گوشت وجود داشته باشد در اين دو نيز موجود است(عدم مصرف گوشت مشكلي پيش نمي‌آورد)؛ در گياهان ويتامينB12 وجود ندارد و مي‌توان (بايد) از تخم مرغ و/يا لبنيات یا مکملهای دارویی استفاده نمود.


ويتامين A : هويج و جعفري و ميوه و سبزي‌هاي زرد و قرمز رنگ


ويتامين B2 : سبزيجات، خشكبار، غلات سبوس‌دار


ويتامين B3 : غلات سبوس‌دار، بادام زمينی


ويتامين B6 : سبزی های دارای برگ پهن، سيب زمينی شيرين، ذرت، کلم، آووکادو، موز، لوبيا‌سفيد، حبوبات، غلات سبوس‌دار، خشكبار


ويتامين  C: مركبات، کلم، سبزيجات، گوجه فرنگی، سيب زمينی


) ويتامين C ميوه‌ها و سبزيجات به علت قطعه قطعه کردن و خرد کردن آنها، گرم کردن دوباره غذا و يا کهنه شدن آن ها از بين می‌رود )


ويتامين E : سبزيجات، سبزيجات با برگ پهن سبز تيره، غلات سبوس دار، روغن های گياهی، بادام زمينی، آجيل، تخمه


ويتامين : Dغلات و حبوبات


كلسيم : سبزي هاي تازه، خشکبار، حبوبات، سويا 


آهن : اسفناج، غلات سبوس‌دار، بادام زمينی


اسيد فوليك: سبزيجات دارای برگ سبز پهن، حبوبات، بادام زمينی، دانه‌های روغنی، غلات‌سبوس‌دار


 

  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

0 نظر:

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 نمای نزدیک.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده