بدانيم چه ميخوريم- عكس از امیر (فلیکر)
در مورد گیاهخواری و در واقع احترام به حق حیات حیوانها و جلوگیری از زجر و شکنجه ی آنها برای مطامع شخصی-شکمی خود بیشتر بدانیم :
چرا بكشيم براي خوراک - جفري ال راد
800 گیاه خوار مشهور جهان - وب سایت با عکس و مشخصات
در مورد چند نوع غذای گیاهی (بدون گوشت) و ارزش غذایی ادامه مطلب را ملاحظه نمائید:
فهرستي از غذاهاي گياهي با پخت ساده:
♣ سويا:
- خوراك سويا: سويا خيسخورده + سيبزميني ريز شده(30-20دقيقه سرخ شود) + قارچ خرد شده + مخلوط كمي آب، رب گوجه فرنگي و ادويه (نمك، فلفل، آويشن و ...) (10-5 دقيقه بپزد).
- كتلت سويا: پودر سويا و ادويه(در بستهبندي آماده در بازار) + آب + تخم مرغ (در روغن سرخ شود)
- كباب سويا، سوسيس سويا و... ( با طعم مناسب و در بسته بندي آماده)
♣ سيبزميني:
- آب پز
- الويه: سيبزميني آب پز كوبيده شده + خيار شور رنده شده + سس مايونز + نخودفرنگي + ...
- سيبزميني سرخ كرده
♣ انواع برنج:
برنج ساده، باقلا پلو، عدش پلو، كلم پلو، شويد پلو و ... در آب جوش ريخته، پس از نرم شدن آبكش ميكنيم و در ادامه مي گذاريم دم بكشد.
انواع خورشت ها:
- قرمه سبزي: سبزي قرمه سبزي + لوبيا + قارچ + سيبزميني+ ...
- قيمه: لپه + سيب زميني خرد شده + گوجه فرنگي + ...
( به اين دو خورشت مي توان سوياي شبيه گوشت در بسته بندي آماده را اضافه نمود)
♣ بادمجان:
- خورشت بادمجان: بادمجان با برش طولي + گوجه فرنگي (مي گذاريم سرخ شود و سپس آب و رب و ادويه اضافه مي كنيم) همراه برنج
- كشك و بادمجان: مورد بالا به اضافه كشك و ليمو ترش و ادويه
- ميرزا قاسمي: بادمجان پخته شده را با كارد ريز ريز مي كنيم + گوجه فرنگي خرد شده + تخم مرغ + سير + ادويه
- حليم بادمجان: بادمجان را پوست كنده و در آب ميپزيم و خوب له مي كنيم + ادويه
♣ حبوبات:
- لوبيا، نخود، عدس، نخودفرنگي و ... (بصورت ساده در آب پخته شوند و ادويه و ...اضافه شود- يا بصورت كنسرو آماده تهيه شوند).
- خوراك لوبيا و قارچ: پياز را در ماهيتابه نيمه سرخ مي كنيم، فلفل دلمهاي و قارچ اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم و بعد لوبياي پخته شده را اضافه ميكنيم.
♣ ماكاروني:
- ماكاروني (در اشكال خام مختلف): در آب جوش و كمي روغن به مدت 10دقيقه .، آبكش شود، حال مايه ماكاروني به شكل "خوراك سويا" كه در ابتدا ذكر شد در لابلاي آن اضافه شده و 30-20دقيقه بپزد.
- سالاد ماكاروني: ماكاروني غير رشتهاي (به روش قبل پخته شود) + سس سالاد + قارچ + ادويه + ...
♣ پيتزا سبزيجات:
خمير + پنير پيتزا + قارچ + گوجه فرنگي + نخودفرنگي +ذرت آب پزشده + فلفل دلمه اي + ...(در فرگاز پخته شود)
♣ اسفناج:
- برگ و دُمبرگ آب پز شوند
- مورد قبل در ماهيتابه + تخم مرغ
♣ آش و سوپ:
- آش رشته: سبزي آش + نخود، لوبيا، عدس+ رشته آشي + آرد گندم در آب جوش پخته شود
- سوپ جو: جو پوست كنده يا پرك شده (در بسته بندي آماده) در آب جوش ريخته + قارچ + گوجه فرنگي + ...
- سوپ مخلوط: پياز + هويج + جعفري + قارچ + گوجه فرنگي + ... سوپهاي بستهبندي آماده(جهت طعم مطلوب) ؛ در آب جوش پخته شود
- حليم: گندم مخصوص حليم( در آب جوش پخته و كوبيده شود.( جهت سهولت پودر حليم بستهبندي خريداري شود)
♣ فلافل: نخود درآب پخته شده را مي كوبيم، + آرد گندم + پياز رنده شده ؛ در روغن سرخ ميكنيم.
ذرت : آب پز شده ...
كوكوي سبزي: سبزي كوكو خرد شده + تخم مرغ (مخلوط كرده و در روغن سرخ مي كنيم)
كوكوي سيبزميني: سيب زميني آب پز شده را رنده مي كنيم + تخم مرغ + ادويه و نعناع+ ... ، سرخ مي كنيم.
♣ انواع سالاد: با سليقه خود و با استفاده از : كاهو، كلم، خيار، گوجه، زيتون، لبو، نخودفرنگي، روغن زيتون يا سسمايونز و ...
♣ تخم مرغ:
نيمرو، املت(گوجهفرنگي + تخم مرغ)، املت مخصوص (پيتزاي فقرا): پياز + گوجهفرنگي + فلفل دلمه اي + نخودفرنگي + تخم مرغ؛ به ترتيب در ماهيتابه در روغن ريخته شوند)
♣ انواع ميوهجات: قابل استفاده به عنوان وعده غذايي
♣ انواع خشكبار: گردو، پسته، فندق، بادام، بادام زميني، برگه هلو و زردآلو و ...
♣ انواع كيك و بيسكويت: قابل استفاده به عنوان وعده غذايي
♣ لبنيات: پنير، خامه، ماست، دوغ، شير، فرني و ...
-------------------------------------------------------------
ارزش غذايي برخي گياهان:
حبوبات( لوبيا، نخود، عدس و ...) + قارچ: سرشار از پروتئين
غلات( گندم، جو، ذرت و ...) + سيبزميني: سرشار از هيدرات كربن
خشكبار: داراي چربي مناسب، اومگا3 ، پروتئين و هيدرات كربن
تخم مرغ و شير؛ تنها غذاهاي كامل شناختهشده در طبيعت ميباشند، و هر مادهغذايي كه در گوشت وجود داشته باشد در اين دو نيز موجود است(عدم مصرف گوشت مشكلي پيش نميآورد)؛ در گياهان ويتامينB12 وجود ندارد و ميتوان (بايد) از تخم مرغ و/يا لبنيات یا مکملهای دارویی استفاده نمود.
ويتامين A : هويج و جعفري و ميوه و سبزيهاي زرد و قرمز رنگ
ويتامين B2 : سبزيجات، خشكبار، غلات سبوسدار
ويتامين B3 : غلات سبوسدار، بادام زمينی
ويتامين B6 : سبزی های دارای برگ پهن، سيب زمينی شيرين، ذرت، کلم، آووکادو، موز، لوبياسفيد، حبوبات، غلات سبوسدار، خشكبار
ويتامين C: مركبات، کلم، سبزيجات، گوجه فرنگی، سيب زمينی
) ويتامين C ميوهها و سبزيجات به علت قطعه قطعه کردن و خرد کردن آنها، گرم کردن دوباره غذا و يا کهنه شدن آن ها از بين میرود )
ويتامين E : سبزيجات، سبزيجات با برگ پهن سبز تيره، غلات سبوس دار، روغن های گياهی، بادام زمينی، آجيل، تخمه
ويتامين : Dغلات و حبوبات
كلسيم : سبزي هاي تازه، خشکبار، حبوبات، سويا
آهن : اسفناج، غلات سبوسدار، بادام زمينی
اسيد فوليك: سبزيجات دارای برگ سبز پهن، حبوبات، بادام زمينی، دانههای روغنی، غلاتسبوسدار
0 نظر:
ارسال یک نظر