۱۳۸۸/۰۱/۱۲

«خاتمی بار دیگر به طور رسمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد!»

13 فروردین 1388؛ اول آوریل 2009: موج چهارم (پویش جدید دعوت از خاتمی) دقایقی پیش اعلام کرد محمد خاتمی به احترام مردم و اصرار هواداران، امروز بار دیگر خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کرده است. بنابر گزارش موجود بر تارنمای خبری موج چهارم، خاتمی با قاطعیت همیشگی گفت «از ابتدا هم برای شرکت در انتخابات هیچ تردیدی نداشته، بلکه تدبیر دیگری داشته‌ام» و با تدبیری مبتنی بر تغییر درشعارهای اساسی خود پا به عرصه‌ی انتخابات گذاشته است.

محمد خاتمی، در سال 1376 با شعار توسعه سیاسی کاندیدای ریاست جمهوری شد. وی در سال 1380 با شعار عملی کردن شعار سال 1376 برای دومین بار کاندیدای پست ریاست جمهوری گردید. خاتمی در بهمن سال 1387 با شعار توسعه اقتصادی برای بار سوم کاندیدای ریاست جمهوری شد و اینک برای بار چهارم با شعار توسعه فرهنگی، خود را نامزد رقابت‌های انتخابی ریاست جمهوری کرده است. کارشناسان توسعه پیش‌بینی می‌کنند خاتمی در دوره‌‌ی بعدی کاندیداتوری خود، از شعار توسعه‌ زیست محیطی استفاده خواهد کرد. این کارشناسان عقیده دارند که اگرچه هیچ یک از شعارهای خاتمی «در عمل» اجرا نشده و نخواهند شد، اما «در نظر» موجب رونق و پیشرفت مباحث توسعه خواهند گردید.

همچنین، خاتمی شعار بین‌المللی «گفتگوی تمدن‌ها» را به شعار ملی «گفتگوی تحجرها» تغییر داده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که ریاست دفتر گفتگوی تحجرها به فاطمه رجبی واگذار خواهد شد. همچنین علم‌الهدا (امام جمعه مشهد)، حسنی (امام جمعه ارومیه)، حسین شریعتمداری و بسیاری از آیات عظام قم، رجبی را در این کار یاری خواهند داد. تحلیل‌گران سیاسی جبهه‌ی مقاربت معتقدند که این اقدام خاتمی، زمینه‌ی نزدیکی نیروهای اصولگرا و اصلاح طلب را فراهم خواهد کرد!

خاتمی شعار «زنده باد مخالف من» را نیز به شعار «مرگ بر موافق من» تغییر داد تا چاشنی عدم خشونت آن بیشتر شود. در همین زمینه، نتیجه‌ی مهاتما گاندی، خاتمی را برتر و تأثیرگذارتر از گاندی عنوان کرد. وی در بیانیه‌ای که در روزنامه‌ی ایندیپندنت (نسخه‌ی هند) منتشر شد تأکید کرد که گاندی هرگز به این اندازه از عدم خشونت نرسیده بود و هیچگاه در مقابل استبداد کوتاه نمی‌آمد در حالی که خاتمی با کوتاه آمدن در مقابل زور و فشار، تز عدم خشونت توأم با مبارزه گاندی را به چالش کشید و آنتی تز عدم خشونت توأم با وادادگی خاتمی را جایگزین آن نمود.

بلافاصله پس از اعلام رسمی کاندیداتوری خاتمی برای بار چهارم، محسن آرمین (عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) و کریم ارغنده‌پور (عضو جبهه‌ی مشارکت) در بیانیه‌ی مشترکی اعلام کردند که یا با ما یا با اوباما! ... ببخشید یا با «بنیادگرایان». در این بیانیه‌ی مشترک آمده است که هرگونه نقد به خاتمی در درجه‌ی اول پیشاپیش مردود است و در درجه‌ی دوم چون به کام «بنیادگرایان» خواهد بود پساپیش هم محکوم می باشد.

همچنین محمد علی ابطحی (طنزپرداز اصلاحات) و ابراهیم نبوی (طنزنویس اصلاحات) نیز پس از نامزدی خاتمی نوشته های خود را از سر گرفتند. ابطحی در نوشته‌‌ای با عنوان «معجزه‌ی ده هزاره‌ی اول» تصمیم خاتمی برای شرکت در انتخابات را از تصمیم‌هایی دانست که تاریخ را تغییر می‌دهد و پیروزی خاتمی را نیز قطعی عنوان نمود. نبوی نیز که پس از انصراف خاتمی از کاندیداتوری طنزنویسی خود را از سر گرفته و نگارش 100 نامه‌ی سرگشاده‌ی خود به احمدی‌نژاد را متوقف کرده بود، بار دیگر نوشتن این نامه‌ها را از سر گرفت. نبوی در نوشته‌ای طنز و با لبخندی روی لب، بار دیگر بر بی‌شمار بودن خود تأکید کرد و در نوشته‌ای جدی و با گره‌ای بر پیشانی، تحریم کنندگان بی‌شمار انتخابات را مزدور بنیادگرایان و طرفداران دیکتاتوری احمدی‌نژاد ذکر کرد.

اما مهم‌ترین تغییر خاتمی، تغییر در عبارت «یا من یا میرحسین بود» که خاتمی پس از مشاهده‌ی عدم استقبال اصلاح طلبان از میرحسین، با تدبیر خود و بدون هرگونه تردیدی آن را به شعار «یا من یا کروبی» تغییر داد. از سوی دیگر با توجه به اینکه کروبی اعلام کرده است تا دقیقه‌ی 90 از انتخابات کنار نخواهد رفت مگر به اذن مقام معظم رهبری، خاتمی برای منصرف کردن کروبی، دست به دامان مقام معظم رهبری شد.

به گزارش موج چهارم، به علت ثمربخش نبودن این مذاکرات، خاتمی مجبور شد در پایان همین روز (13/1/1388) انصراف خود را به نفع شیخ مهدی کروبی مشهور به «شلمان اصلاحات» اعلام کند.

پی نوشت:
امیدوارم به روز اعلامی دقت کرده و جدی نگرفته باشید.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

3 نظر:

ناشناس گفت...

سلام آقای صحرایی و تبریک بخاطر سال نو و البته قلم روان تان.
عباس ناصری هستم و خوشحالم که به عنوان تحریریه ی روزنامه با ما کار می کنید. موفق باشید

سعید صحرایی گفت...

ممنون؛ با تبریک متقابل به شما جناب ناصری

ناشناس گفت...

هرچه سرچ کردم چیزی ندیدم!
به نظرم اشتباه شده. آقای ابطحی که آنرا دروغ 13 می داند.

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 نمای نزدیک.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده